Effectiviteit

Finitar filtert 43% teer uit een sigaret

Uit onderzoek blijkt dat Finitar 43% van de Total Particulate Matter (TPM) uit een sigaret filtert. TPM is een verzamelnaam voor alle schadelijke stoffen, waaronder teer, die vrijkomen tijdens het inhaleren van rook. Het onderzoek is gedaan door een geaccrediteerd Duits laboratorium: Analytic Service Laboratory GmbH.

De Canadian Intense Methode

Dit gebeurde in twee rooksessies. De filters van de filtersigaretten werden verwijderd om de sigaretten op de rookmachine te kunnen aansluiten. Om de resultaten te vergelijken zijn er sigaretten zonder en met Finitar getest.

De tests verliepen volgens de Canada Intense Methode. Dit is een strengere testmethode dan de door de EU voorgeschreven ISO methode. Bij de Canadese methode wordt de grijpmond van de rookmachine afgeplakt. Dit wordt gedaan om een roker zo goed mogelijk na te bootsen. Rokers houden de ventilatiegaatjes van hun filter namelijk (gedeeltelijk) dicht met hun vingers of lippen. Bij de ISO methode gebeurt dat niet waardoor de tentakels van de grijpmond bij het inhaleren veel valse lucht meezuigen. Bovendien wordt bij de Canada Intense Methode vaker geïnhaleerd. Dit aantal ligt dichter bij het aantal inhaleringen van een roker.

 

werking finitar